Tort inimioara

de jolygina in Torturi, 6 Feb 2011 | 7310 vizualizari

 

pentru ca nu prea am avut timp sa-mi postez tortul de revelion pe care l-am facut am spus ca acum trebuie neaparat sa fie prima reteta pe care o postez deoarece mai e un motiv in plus ,se aproprie sf Valentin

 

INGREDIENTE

blat

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de copt

pentru umplutura si ornat

  • 100gr caise din compot
  • 100gr ananas din compot
  • 100ml de sirop pentru a insiropa blatul
  • o cutie de frisca lichida de 250 g
  • 50gr fulgi de ciocolata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimioara:

Separam albusurile de galbenusuri ,le batem spuma dupa care adaugam zaharul treptat ,

Urmeaza galbenusurile,uleiul ,zaharul pudra iar la sfarsit incorporam faina si praful de copt.

Ungem o tava in forma de inimioara cu ulei si turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor timp de 25-30 min

Cand este gata lasam blatul sa se raceasca dupa care il taiem in doua  in asa fel incat sa obtinem 3 foi

insiropam fiecare foaie, punem mai intai pe foaie un strat subtire de frisca  peste care aranjam fructele taiate cubulete ,punem si a doua foaie cu care procedam la fel ,adaugam si a treia foaie si ornam cu frisca si fulgi de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Medovik